De verdwijning van Sinterklaas

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 17:55

De verdwijning van Sinterklaas is een lokale kinderfilm geregisseerd en geschreven door Kevin Schuurbiers. Deze sinterklaasfilm is gefilmd in en rondom Maasbracht. Camera en montage is gedaan door Julius Kuyper.

Wanneer er een jongen aanklopt bij het kasteel van sinterklaas, om zelf zwarte piet te worden, zijn de voorbereidingen om naar Nederland te komen al vol aan de gang. Pakjes worden ingepakt, dropveters worden geknoopt en er worden dansjes ingestudeerd. Als hoofdpiet wat later op de dag komt kijken bij Sinterklaas merkt hij op dat Sinterklaas ineens weg is. Hoe moet dat nou vlak voor het vertrek vanuit Spanje?

Als opnameleider is het erg belangrijke om alle lijnen strak te houden. Deze film was voor mij een nieuwe ervaring omdat ik nog nooit een theatrale film had opgenomen. Omdat de doelgroep natuurlijk erg jong is was het van belang dat er veel kleur en speelsheid over kwam op beeld. Dat was een geweldige opdracht ook voor de set ontwerp waar ik zo nu en dan mijn energie in mocht stoppen.

We hebben gefilmd in een kasteel nabij Maasbracht en Echt. Deze locatie hadden wij compleet tot onze beschikking wat voor weinig stress zorgde. Alle acteurs waren zeer goed op elkaar ingespeeld wat erg fijn was om mee te werken.

De film zal op het YouTube kanaal te zien zijn van JKfilms. Klik op de Banner om hem te bekijken

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.